Има много строен и тежък ред, по който се случва подслушването със

...
Има много строен и тежък ред, по който се случва подслушването със
Коментари Харесай

Биков: Вярвам повече на НАТО, отколкото на Румен Радев

 " Има доста строен и тежък ред, по който се случва подслушването със специфични разследващи средства. Първо би трябвало да има доказателства, че се води следствие. Че индивидът, който бива подслушван, е обвинен в тежко закононарушение ". Това съобщи в студиото на " Здравей, България " по NOVA Тома Биков от ГЕРБ във връзка абсурда с подслушванията на политици. 

" Ако някой от тях е бил засечен в диалог с оперативно забавни лица, а точно обвинени за тежки престъпления хора, може и да има такива разработки. Но да бъдат подслушвани целеустремено политици – има си следствия, за които мисля, че за нито един политик не може да бъде доведена тази процедура, която минава първо през съд, а след това през Бюрото за надзор на СРС-та ", безапелационен е той.

" Не мога да разясня човек като Хаджигенов. Утре някой ще каже, че са 150. И сподели, че след изборите ще ги разгласят. Редът за подслушванията е много тежък. Виждате с какво се занимаваме месец преди изборите. Вместо да дискутираме какво ще става в страната ", съобщи Тома Биков от ГЕРБ по Нова телевизия.

По думите му министърът на вътрешните работи  и премиерът  трябва да излязат с доказателства за изказванията си за подслушване на политици. 

" Видяхте какво се случи. Нямаше един аргумент за отстраняването на шефа на ДАНС " уронване на престижа ". И то единствено дни откакто получи висока оценка от НАТО. Вярвам повече на НАТО, в сравнение с. На Радев от дълго време нямам доверие ", добави той.

" Важните изказвания са техните. Всичко друго са спекулации. Г-н Рашков и господин Янев са хора, които заемат едни обществени позиции, и то доста съществени. Те би трябвало да излязат и да дават доказателства, само че те към този момент няколко дни си мълчат, откакто си разрешиха да хвърлят тези обвинявания против службите ", акцентира Биков.

По мотив уволнението на шефа на ДАНС той разяснява, че единственият претекст, който е чул за това е " уронване на престижа ".

" Това значи, че не е открит нито един различен мотив, за уволнението на този човек. Уронване на престижа е всичко. Това е в тяхната визия. Дори сподели " Създал е чувство за политизиране ". Заради основаване на чувство ние уволняване директора на контраразузнаването, няколко седмици, откакто е получил висока оценка от НАТО ", съобщи Тома Биков.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР